RHS Award Winning Landscapers in Kent
89 King Street, Maidstone, ME14 1BG
Mon-Sat: 08:00 - 17:00

Hampton Court 2017

This year was one of our biggest years taking a leap in the deep end with the big boys of the landscape industry.

This had all come about with meeting our designer and seeing him win his Medals for his gardens at Chelsea and Hampton Court Flower shows, this was something I really wanted to do and here we are:

The story behind our garden #OnTheEdge.
This allegorical Garden tells the tale of a journey from mental ill-health to acceptance. The garden creates a physical evocation of the journeys people take to manage their condition.

It is entered via a narrow path, cutting through a spiky planting scheme. A tall hedge exacerbates feelings of claustrophobia. The visitor is led towards an uncomfortably steep staircase into a shady and disorienting space. Venturing on, they step out to an increasingly broad, open staircase, leading down into a therapeutic space beside a reflective pool.

Surrounded by a gentle, optimistic planting scheme, space alludes to the hope of a new start in life.

We are pleased to announce that we won a Silver Gilt Award on this Garden. The hard work paid off and the results showed.

CREATING THE GARDEN

The Benton Brothers wanted to created and build a show garden at the famous Hampton court flower show. We contacted our designer to see if he would work with us and come up with a design we was all happy with.

This would be a great start for Benton Landscapes to show the world who we are and what we can do, a show garden it was!

We had the support of our sponsors which without them we couldn’t have done this and we are truly grateful of all their help and hard work.

Sub-Sponsor – Centre for Mental Health.
Contractor participation of – David Taylor Landscapes (Suffolk).
The Generous supply and support of; London Stone, Deco Cemento, Sure Set.

THE FINAL LANDSCAPE DESIGN

The materials we used for the hard landscaping was three styles of Yorkstone paving bespoke cut and supplied by London Stone.

Deco Cemento supplied the finish on the curve wall using two shades of a grey micro cement to enhance the mood of the garden ambiance.

Sure Set supplied and laid the Permeable resin stone in the terrace and path areas using a ‘Norwegian Pearl’ mix.